Skogaholm 2014Nu är planeringen för Skogaholms köksträdgård klar och fröerna är beställda.
En växt som vi får många frågor om på somrarna är Kardonen, få känner till den, det är en flerårig växt som är nära släkting till Kronärtskockan. I Sverige odlas den oftast som ettåring men vi har vintertäckt den med löv och gammalt växtmaterial så jag hoppas att den klarar sig över vintern! Den odlas främst för sina ätliga bladstjälkar men plantan kan bli väldigt stor och är även ett dekorativt inslag i trädgården.
Förra veckan var jag ute och skördade några purjolökar som stod kvar sedan i somras, det är så härligt att kunna ta tillvara på grönsaker även på vintern!
/Elin

Skogaholms köksträdgård 2014

Skogaholms köksträdgård 20144 reaktion på “Skogaholm 2014

  1. Bild på Kardonen kommer snart, så håll utkik!
    Vad roligt Åsa att ni har en trädgårdsgrupp på jobbet. Det är alltid lika roligt och fascinerande att se de små fröerna gro och växa upp till fina plantor!
    /Elin.

  2. Vad roligt att läsa om Skansens trädgårdsaktiviteter! Vi har en liten trädgårdsgrupp på jobbet, lite av en “terapiträdgård” om än i riktigt miniformat. Vi hade också planeringsmöte för frön här om dagen. Jag som är dålig på trädgård med tycker det är kul, lär mig hela tiden! /Åsa

Kommentera

Din emailadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är märkta *