Segloras invändiga konservering fortsätterSeglora kyrka på Skansen, fotad av O. Ekberg för boken "Seglora Kyrka på Skansen, 1940". Återfinnes på sida 7.

Seglora kyrka på Skansen, fotad av O. Ekberg för boken “Seglora Kyrka på Skansen” från 1940. Återfinnes på sida 7.

Från och med den här veckan är Seglora Kyrka stängd för publik verksamhet. Detta för att vi ska fortsätta arbetet med konserveringen av det väggfasta måleriet. Förra året rengjordes bland annat tak och väggar. Under vintern har det lösa måleriet och huvudbanéret konserverats på ateljé. Nu kommer Larsson Örnmark Målerifirma AB ta sig an måleriet på läktarbarriären, altaruppsatsen, en draperimålning bakom altaruppsatsen, altarringen och bänkraderna. Samtidigt kommer vi påbörja ett inventeringsarbete, där vi bland annat kommer att re-katalogisera, fotodokumentera och digitalisera mycket material.

Snart har Seglora kyrka stått på Skansen i hundra år. Det känns härligt att kyrkan får ett ”antikvariskt ansiktslyft” inför hundraåringens jubileum. Så här såg Seglora kyrka ut innan 1916 och under arbetet med flytten till Skansen:

Dokumentation av nedtagningen. Fotat av Sigurd Wallin 1916. Återfinns i hans bok Seglora Kyrka på Skansen, 1918, på s. 43 samt s. 53.

Dokumentation av nedtagningen. Fotat av Sigurd Wallin 1916. Återfinns i hans bok “Seglora Kyrka på Skansen”, från 1918, på s. 43 samt s. 53.

Seglora kyrka, i Seglora 1916. Fotad av Sigurd Wallin. Återfinnas på s. 7 i hans bok "Seglora Kyrka på Skansen" från 1918.

Seglora kyrka, i Seglora 1916. Fotad av Sigurd Wallin. Återfinnas på s. 7 i hans bok “Seglora Kyrka på Skansen” från 1918.

Vi välkomnar våra gäster igen när arbetet är klart. Under tiden kommer vi att hålla er uppdaterade om hur arbetet fortgår här på bloggen.

/SandraKommentera

Din emailadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är märkta *