Nya stentrappan på Totties gården är klar

Stentrappen igenDe senaste veckorna har arbetet med att hugga stenen och montera den nya trappan i portgången pågått. I ett tidigare blogginlägg för två veckor sedan berättade vi att arbetet skulle påbörjas och delade en enkel skiss på hur resultatet var tänkt att bli.

Dörr och foder återstår som ni förstår av bilden till höger. Men själva trappen är nu klar och gatstenarna är återplacerade.

Kolla vad fint det blev!

/Marianne

2 svar på ”Nya stentrappan på Totties gården är klar

 1. Hej Christina,

  vad roligt att du har varit och besökt oss. Arbetet på Tottieska gården sker bakom låsta dörrar så det är svårt att som vanlig besökare ta del av pågående arbete. Det är en av anledningarna till att vi försöker blogga om det så mycket, -för att vi så gärna vill berätta om vad vi gör. Jag mailar dig så kan vi ha en mer personlig kontakt framöver.
  Så bra att du tog kontakt med oss via bloggen!

  Med vänliga hälsningar
  Sandra

 2. Hej!
  Var på Skansen i morse. Ingen arbetade i Tottieska gården då. Hade med mig Charles Totties vapensköld på bild samt ett utdrag i vår släkthistoria gällande Charles pappa, Thomas Tottie och hans mamma Christina Tottie samt några av Charles många syskon.
  Vet inte om det är intressant för Dig. Tycker nog att hans byst som finns på Brandförsäkringsbolaget och hans vapensköld borde finnas i gården på Skansen.
  Vore trevligt att få komma in i gården och se hur långt Ni har kommit nu. Hör gärna av Dig!
  Mvh!
  Christina Tottie-H

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *